Comuna Vlăsineşti
Prima pagină  •  Primărie  •  Vlăsineştianul  •  Contact
 
29 Octombrie - ”Festivalul Vinului”

COMUNA VLĂSINEȘTI

sărbătorește ”FESTIVALUL VINULUI” - ediția a IX-a

Și anul acesta, mai precis în ziua de 29 octombrie cu ocazia sărbătorii hramului de Sfântul Dumitru, Primăria Comunei Vlăsinești în parteneriat cu Consiliul Local și sponsorii din comună, au organizat FESTIVALUL VINULUI, aflat  la cea de-a 9 ediţie, manifestare  devenită tradiţională  pentru locuitorii satului Sârbi, perpetuarea acestei tradiţii având un impact major  în rândul întregii comunităţi vlăsineştene.

          Duminică, la ora anunţată de organizatori, sala Căminului Cultural din satul Sîrbi era neîncăpătoare, evenimentele anunţate să aibă loc fiind  organizate de către Primăria Vlăsineşti, la iniţiativa d-lui primar Bouariu Andrei în colaborare cu școlile din comună și alți factori decizionali.

În cadrul evenimentului au fost prezenţi și au participat la Festival ca spectatori, prefectul judeţului, parlamentari, directori și inspectori ale principalelor instituții județene, primari ale comunelor limtrofe și mulți alții...

Au urcat apoi pe scenă pentru a susţine recitaluri de excepţie: elevii Școlii Gimnaziale din Vlăsinești și Sîrbi, Ansamblul Folcloric „HORA” Vlăsineşti și nu în ultimul rând cunoscutul interpret de muzică populară, CONSTANTIN PETRESCU.

Evenimentul a constituit, fără îndoială, un punct de referinţă dar  şi o oportunitate pentru locuitorii comunei Vlăsineşti, pasionaţi de distracţie,  de  a sărbători Hramul Satului Sîrbi, într-un cadru plăcut şi festiv.

         Anul acesta FESTIVALUL VINULUI  a ajuns la cea de-a IX-a ediție.  Este o sărbătoare de suflet pentru locuitorii din Sârbi, fiind și Hramul satului, localitatea păstrând o adevărată tradiţie în viticultură, cu atât de binecunoscutele soiuri autohtone, de bună calitate,  cu arome şi culori diferite,  soiurile pur romaneşti  de ”Căpşunică de Sîrbi”. Am convingerea că fost o zi importantă pentru toți locuitorii comunei Vlăsinești și nu numai..

PROGRAMUL de anul acesta  a început cu 2 momente artistice importante  ale elevilor  şcolii Sîrbi, după care au urmat  ansamblurile invitate, implicit Ansamblul Folcloric HORA și desigur mult așteptatul concurs de degustare de vinuri ... ” cu premii în bani, adresat gospodarilor care au dorit să-şi prezinte vinurile  realizate în gospodăriile proprii. Mă bucur nespus că și anul acesta sala căminului cultural a  fost neîncăpătoare pentru toți cei care au dorit să participe la Festival”, a spus domnul Bouariu Andrei, primarul comunei Vlăsineşti.