Comuna Vlăsineşti
Prima pagină  •  Primărie  •  Vlăsineştianul  •  Contact
 
Balul Gospodarilor - Miron Costin 2014

 

IARĂȘI  O FRUMOASĂ DISTRACȚIE ÎN SATUL MIRON COSTIN,

 LABALUL GOSPODARILOR” !

BALUL GOSPODARILOR din satul Miron Costin,  era acum câțiva ani,   o manifestare anuală, care se desfășura  de fiecare dată de Hramul Satului de Sfinții Arhangheli Mihail și  Gavril, prima ediție a evenimentului având loc în anul 2008. Evenimentul era un adevărat spectacol folcloric, unde erau invitate formații de muzică populară din zonă, ce cântau toată seara până spre dimineaţă, melodii indrăgite din folclorul local.

Dupa o intrerupere de cativa ani din motive organizatorice,  sărbătoarea revine în rândul evenimentelor de gen, reușind să  aducă pe scenă valori  artistice locale, propunându-și în același timp, să-și recâștige locul în elita manifestărilor cultural-artistice din comunitate.

Această revenire în palmaresul activităților cultural-artistice, nu este un început pentru comunitatea vlăsineșteană, ci este o revenire la valorile perene ale tradițiilor, ediția de anul acesta situându-se la același standard calitativ ca la edițiile anterioare, devinind  o referință importantă în calendarul evenimentelor cultural-artistice ale comunității.

Balul  se dorește a fi un eveniment cultural-artistic  al tuturor gospodarilor din localitatea Miron Costin, prin care să se promovează tradiţiile legate de petrecere în rândul tinerilor, pentru a fi iniţiaţi în această cultură, cei mai în vârstă încearcând  să transmită acestora, petrecerile și tradiţiile ţărănești de odinioară... pentru a nu le uita, pentru a le cunoaște mai bine și duce pe mai departe...

                Ediția de anul acesta,  a reunit  sâmbătă seară, 9  noiembrie 2014, la Căminul Cultural din satul Miron Costin, un număr impresionat de participanți, fiecare dintre ei făcându-și intrarea la bal  într-o ținută decentă și elegantă.

Manifestarea  a fost organizată de Primărie  cu sprijinul Consiliului Local, în parteneriat cu Căminul Cultural și  s-a dovedit a fi un succes, organizatorii asigurat un program destul de variat și pentru toate gusturile.

Spectacolul artistic a început cu evoluţia scenică a membrilor Ansamblului Folcloric ”HORA”, după care a urmat Concursul de degustare cozonaci, intitulat ”CEL MAI BUN COZONAC” cu premii în bani, seara încheindu-se cu un Bal, dansatorii   delectându-se pe ringul de dans cu muzică de calitate,  atmosfera și voia bună, fiind la ele acasă.

Tinerii și talentații membri ai Ansamblului Folcloric ”HORA”, au prezentat un frumos PROGRAM FOLCLORIC  de cântece şi dansuri populare, cu evoluţiile scenice ale soliştilor vocali şi instrumentişti, apreciate pe deplin  de publicul spectator.

Startul concursului  de degustare cozonaci, a fost dat de domnul  primar Lucian Trufin,  care le-a urat succes  şi le-a mulţumit pentru participare gospodinelor înscrise în competiţie. Alegerea celor mai bune produse a căzut în sarcina unui juriu format din oficialități locale, cadre didactice și cunoscători în domeniu.

Deliberarea nu a fost o sarcină chiar uşoară, membrii Juriului  degustând toate produsele, care erau toate deosebit de gustoase și aspectuoase. Premiul I a revenit doamnei Cojocaru Daniela, locul II a fost ocupat de doamna Aenăchioaie Daniela  iar locul III de doamna Grigoroșcuță Lenuța, toate câştigătoarele primind câte o diplomă și premii în bani.

La reușita balului au mai contribuit membrii formației ”MERIT” din Botoșani, care au încântat participanții  cu un bogat  recital  de muzică populară, ambianța muzicală antrenând în ringul de dans participanţii de la mic la mare.

                Seara s-a încheiat în ritm de dans, cu o discotecă pe cinste, grație DJ-ului Bogdan Cojocariu.

A fost  o seară de frumoasă sărbătoare, într-o atmosferă de muzică, dans și voie bună, care au reușit să  încălzească  sufletul  participanților, ramânând în inimile tuturor, o plăcută  amintire...