Comuna Vlăsineşti
Prima pagină  •  Primărie  •  Vlăsineştianul  •  Contact
 
Ziua Veteranilor de Război 2014

SĂRBĂTOARE ÎN COMUNA VLĂSINEŞTI,  DE ÎNĂLȚAREA DOMNULUI"

Omagiu adus eroilor neamului

Conform  tradiţiei, PRIMĂRIA VLĂSINEȘTI, ŞCOALA GIMNAZIALĂ ”GHEORGHE BURAC” VLĂSINEȘTI , CĂMINUL CULTURAL şi  Filiala Asociației „CULTUL  EROILOR ” VLĂSINEȘTI, au  organizat în ziua de  JOI, 29 MAI 2014, începând cu orele 9.00, o manifestare închinată ZILEI  EROILOR care a avut loc mai întâi  în preajma TROIȚEI din  curtea Bisericii din satul Sârbi și mai târziu, în jurul orelor 11.00, la MONUMENTULUI EROILOR din  satul  VLĂSINEȘTI

La Vlăsinești, deschiderea ceremoniei s-a făcut cu intonarea imnului de stat, urmată de un moment de reculegere în memoria EROILOR care s-au jertfit pentru idealurile și integritatea  ţării.

Apoi, preotul paroh, Vasile Belciug a oficiat  slujba de comemorare  a eroilor căzuţi la datorie pe câmpurile de luptă  în Războiul pentru Independență,  în cele două războaie mondiale și în Revoluția din Decembrie 1989.

”Astăzi este o zi mare, plină de încărcătură emoţională şi spirituală, deoarece comemorăm şi omagiem eroii neamului românesc şi sărbătorim Înălţarea a Domnului Iisus Hristos; Astăzi, noi, vlăsineştenii, recunoaştem şi cinstim și meritele veteranilor de război…; Astăzi suntem datori şi onoraţi, în acelaşi timp, să îi omagiem și pe cei care s-au dovedit a fi cei mai bravi apărători ai neamului românesc şi ai interesului naţional, pentru care și-au jertfit propriile vieţi, atât pe teritoriul patriei noastre   cât şi în alte ţinuturi de pe bătrânul continent (…)a spus primarul Lucian Trufin  în cuvântul introductiv.

Au fost depuse coroane de către reprezentanţii primăriei, precum și de rudele celor comemorați, care, la sfârșitul evenimentului, au împărțit cozonac, ouă roșii și colăcei  tuturor participanților.

La manifestare, au fost invitați și prezenți, cei 5 veterani de război aflați în viață, supraviețuitori ai celui de Al Doilea Război Mondial, precum și  văduvele veteranilor de război,   rude ale acestora și localnici, care au ținut un  moment  de reculegere în memoria celor care și-au sacrificat viața…cu lacrimi în ochi și adâncă emoție.

            Evenimentul a continuat cu o serie de alocuţiuni evocatoare ale primarului Lucian Trufin   și preşedintelui Filialei Asociației ”CULTUL EROILOR” Vlăsinești, prof. Gheorghe Burac, care, au adus  omagiul cuvenit  eroilor neamului românesc.

            Cu un discurs demn pentru o zi mare, a intervenit şi preotul comunei Dîngeni, Ioan Canciuc, care a evocat despre gloria eroilor. Cel care a încheiat seria discursurilor comemorative a fost domnul profesor Haralambie Holic, fiu al satului Vlăsinești, care, într-un scurt și emoționant mesaj a  vorbit despre însemnătatea evenimentului.

            După rostirea discursurilor, a urmat un recital de cântece și versuri, susținut de elevii Școlii Gimnaziale ”Gheorghe Burac” Vlăsinești, coordonați de către profesoarele Nina Aniței și Mihaela Cărăușu, de membrii Ansamblului Folcloric ”HORA”, coordonați de către referentul cultural, Alexandru Iulian Boaru și de către membrii  Grupului Vocal ”Balada”, coordonați de preotul Cristian Dumitraș.

………………………………………………………………………………………………………

(fotografiile aferente)